pühapäev, 31. jaanuar 2021

Uusi juhiseid.

 

                                      Uusi juhiseid

Viimasel nädalal on internetti ilmunud uusi juhiseid ja teateid.

444 news” avaldas lood kus soovitatakse kristlastel kohe müüa krüptoraha ja aktsiad ning teine lugu soovitab katkestada kohe suhtlemine inimestega, kes on end lasknud vaktsineerida. Sest need on need kes teid tulevikus reedavad.

Kolmandaks on video Dreadful Warnings from Heaven (2020). Herzogoviinas kõrvaldas teenistust külastav piiskop maski mittekandva preestri armulaua jagamisel ja asus seda ise maski kandes tegema. Ikoonist lähtuv tuli põletas aga piiskopi kätt, nii et see pillas karika. Kohalikud lähtusid isa Vasileios Kafsakalyviast 2009 aasta ettekuulutusest, et varsti nõutakse kirikutes maskide kandmist kuid Jumalal ei saa olema nende maskeraadidega mingit tegemist.


Enamik prohveteeringuid räägib meilt võetavatest vabadustest, mis ei taastu ja uuest ajastust, kus valitsevaks emotsiooniks saab hirm. Lisan siis mõned vaimsele kirjandusele toetuvad mõtted, kus neid mõisteid lahatakse.


Tõeline vabadus pole kunagi leitav rabeledes lahti kõigest selles maailmas, vaid ainult ületades oma identiteedi selles maailmas. Tegelikult ei suuda me väliseid tingimusi kuigi suurel määral kontrollida ja tihti on see nullilähedane. Miljardid inimesed elavad hetkel üsna räigete diktatuuride tingimustes ja ülejäänute vabadused pole eriti suuremad.

Jeesus valmistas juutidele pettumuse, kui need mõistsid, et ta ei kavatsegi neid vabastada roomlastest vaid ainult nende endi patu orjusest. Himudest ja hirmudest vaevatuile pakkus ta asenduseks armastuse ja rahu, millede saavutamise teeks oli arusaam, et oleme vaimolendid,ühed Jumalaga ja meie tõeline olemus on armastus ja rahu. Niisiis vaimidentiteet on see mis annab meile tõelise vabaduse - vabaduse valida rahu- ja õndsusseisundisse jäämise, olenemata välistest tingimustest. Kui „Kursus imetegudes” annab mantra vaimidentsuse saavutamiseks – „Ma pole keha, olen vaba, olen nagu Jumal mu lõi” – siis on juttu ülalmainitud vabaduse tõlgendusest. Kui tunneme, et me pole rahus ega rahu, siis see on kindel märk, et me pole oma tõelises identsuses. See identsus on aga jagatud identsus. Inimkond pole kotitäis herneid vaid pigem kalavõrk kus kõik võrgu sõlmed on omavahel seotud. Kõik mõjutavad kõiki oma tegude mõtete ja tunnetega. Oma teadvust tõstes kisume me ülespoole kõiki ja ka vastupidi. Kus tahet seal teed. Olgem optimistid.

Lugupidamisega

J.Pärl


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar